Påsken och förra veckans mat #13
Då är påsken förbi och i stället har vi hamnat i rena rama snöovädret. Folk har suttit och sitter fortfarande fast i köer här på E4:an där vi bor och lite norrut. Vet inte hur mycket snö det handlar om, här i stan där jag bor rör det väl sig om 5 cm. På E4:an jämte Vättern blir det ju dock besvärlig när det snöar och blåser och att det blir halt.
Sist jag skrev hade jag åkt på en förkylning men till långfredagen mådde jag i alla fall bättre och vi bestämde oss för att åka iväg till Helsingborg där vi bokat hotell. Vi hade också bokat bord på färjan mellan Helsingborg - Helsingör där vi skulle äta påskbuffé. Bordet på båten var bokat till kl 12 så vi fick åka iväg tidigt på påskafton. Det var riktigt trevligt på båten, god mat och god stämning. Har inte tagit ett endast foto på själva buffén men det var hur som helst väldigt gott. Här satt vi och åt och åkte fram och tillbaka mellan kl 12 och 15 och sedan fortsatte vi tura fram och tillbaka några gånger innan vi gick iland. Fullt med folk på båten, visste inte att det var så många som firade påsken så här.
Vecka 13
Måndag: Kycklingfilé med ädelost, en gammal klassiker i familjen. Se recept nedan. På kvällen åt vi resten av ugnsomeletten från veckan innan.
Tisdag: Hämtlunch från AnnaGretas. Jag åt pannbiff och mos, C tog rotmos och oxbringa. På kvällen blev det tonfisksallad.
Onsdag: Kycklingfilé och potatismos. På kvällen åt C det som var kvar av vodkapastan och jag högrevsgrytan.
Torsdag: Cowboysoppa. På kvällen blev det räkmacka.
Långfredag: Cowboysoppa. C gjorde Janssons och köttbullar som vi åt på kvällen.
Påskafton: Det blev alltså påskbuffén jag skrev om ovan. På kvällen åt vi på hotellets restaurang, Biff Rydberg som var ganska misslyckad tyvärr.
Påskdagen: Korv med mos i en korvkiosk. På kvällen blev det italienskt på Paolos, C tog pizza och jag åt Lasagne som var riktigt god.
Då kommer vi till receptet med kycklingen. En klassiker i familjen sedan närmare 30 år tillbaka. Jag fick receptet av samma arbetskamrat som jag åkte till England med och det har följt med i familjen i alla dessa år.
Kyckling fylld med ädelost (4 pers)
- 4 kycklingfiléer
- ädelost
- soja
- dragon (torkad)
- rosépeppar
- 3 - 5 dl grädde
Kycklingreceptet ska jag testa. Men kommer nog ta timjan istället för dragon. Tror du det funkar? Jag är galen i timjan.
SvaraRaderaJag är inte säker på hur det blir med timjan. Dragon är ju ett säkert kort till kyckling annars. Men du kan ju testa, det är ju inte så mycket man lägger på. Du kan väl säga hur det blev i så fall.
Radera