En tur till Karlstad

 I söndags morse for vi iväg ganska tidigt för att åka till Karlstad. C:s dotter bor där och han skulle hjälpa till med att fixa en sak i huset hos dem. Det tog sin lilla stund resan upp, det var mycket bilar med takboxar som jag antar skulle upp till fjällen. Sportlovstiderna är ju slut här i södra Sverige men man kan ju åka skidor trots det. Mycket folk i alla fall på vägarna.

När vi kom fram till Karlstad åkte vi till hotellet och vi fick checka in direkt. Vi bodde på Elite Stadshotellet i Karlstad där vi bott en gång tidigare för flera år sedan. Jag gillar det här hotellet som är gammalt och har så mycket fina detaljer att kolla in om man är intresserad som jag är. Minns att jag förra gången gick omkring med kameran och fotograferade lite överallt. 



Detta är ett gammalt foto som jag tog i augusti när man hade blommor i balkonglådorna.

Denna gången hamnade vi i nya delen av hotellet och vi fick ett jättefint rum med utsikt ut mot älven. Nu var det ju ganska trist väder när vi var här, helt igenmulet men man kan ju ända tänka sig hur det är på sommaren.






Gillade den här lilla hörnan där man kan sitta och ta en kopp kaffe eller ett glas av något slag. Man har tagit bort skrivbordet i rummet och i stället har man en lång bänk som gick över nästa hela sidan. Det som slog mig som var lite annorlunda än vad det brukar på ett hotellrum är att man hade lite grönt i vaserna på några ställen. Visserligen fejk men en detalj som gör mycket tycker jag. 









Här är den fina vintermatsalen som den kallas. Vi var tidiga så det var inte så mycket folk här då. 



Man har också ett spa och en rooftop bar med en bassäng med 38 grader. Vi var uppe på kvällen och tittade och även innan vi checkade ut på förmiddagen. Men här kan man ju tänka sig att ligga lite längre fram i år. 







Sista bilden jag tog är i receptionen när vi checkade ut. Så fint i mina ögon. 

Synd att man inte är sponsrad av Elite hotell, jag kan tänka mig att åka hit igen till sommaren och testa spaavdelningen och rooftopen, det hann vi inte med denna gången. 

Kommentarer

  1. Åh, vilket härligt hotell. De borde verkligen sponsra er så ni kan åka tillbaka och göra en massa fin reklam. Jag älskar lamporna i lobbyn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja hotellet är jättefint, hoppas vi snart kan åka dit igen.

      Radera
  2. Så fint det ser ut. Jag gillar inredningen, speciellt sitthörnan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var fint med sitthörnan, oftast är det ju en stol bara men här kunde man ju sitta två personer.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg