En lördag i Göteborg

 I lördags tog vi bussen ner till Göteborg tillsammans med min syster och svåger som var med i Frankrike. Micke på La Belle Vue,  där vi bodde tidigare i somras, skulle komma till Göteborg eftersom de börjat ett samarbete med Swedish Taste. På vinbaren i NK kunde man provsmaka några av de franska vinerna och få lite tilltugg så vi passade på att få träffa Micke igen.

Vi kom till ett Göteborg i strålande solsken och fullt med folk på gator och uteserveringar. Vi visste inte riktigt om det var något speciellt som hände i helgen eller om det var så att man ville ut på stan, kanske sista soliga sommardagen. 

Vi åt lunch på Avenyn och efter det försökte vi få tag i en plats på en uteservering men det var omöjligt. Vi gick in på Dorsia i stället, som ju också har en takterrass men vi slog oss ner i baren i stället och tog ett glas vin innan vi begav oss till NK. 



Dorsia är ett riktigt favoritställe. Så skönt att gå in här och sätta sig med ett glas om man varit ute på stan en hel dag och shoppat eller vad man nu gör. 



Till det första vinet vi smakade på serverades ostron. Andra gången i sommar som vi ätit det alltså men den här gången smakade de faktiskt mycket bättre än de vi åt i Nice. Man kanske har vant sig men de här tyckte jag var riktigt goda. 

Vi blev också serverade ost, bröd och skinka som var riktigt gott. Osten var lokalproducerad och finns tyvärr inte få tag i här hemma. 




Senare på kvällen tog vi bussen hem igen efter en riktigt härlig lördag i soliga fina Göteborg.  Nu när man kollat in kommande väderrapport visar det sig att det kan bli upp mot 30 grader här i södra Sverige de kommande dagarna. Det kanske blir en tur ner till havet någon dag, vi får se. Ha det så fint!



Kommentarer

  1. Svar
    1. Haha, där tänkte jag nog inte på vad jag skrev. Nu har jag ändrat 😍

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg