En tripp söderut



 Jag kände att vi behövde hitta på något innan vi börjar med julstöket, så i lördags morse åkte vi ner till Helsingborg och bokade in oss på hotell Mollberg. Vi har ju bott där några gånger tidigare och tycker det är bra, fina rum och bra läge. 




Vi drog ner till terminalen och köpte biljetter till Helsingör. Vi hade inte bestämt om vi skulle hoppa av eller bara tura fram- och tillbaka. Andra gången vi kom till Helsingör hoppade vi av i alla fall och gick runt och kollade i ett blåsigt Helsingör. Faktiskt en hel del svenskar där men med tanke på vår dåliga svenska krona är det ju ganska dyrt där för vår del. 







Här på Axeltorv var det ganska lugnt om man jämför med sommartid, det satt dock ett par här med var sin öl. 




Vi bestämde oss för att inte äta i Helsingör utan ta smörrebröd på båten men det var ett dåligt val faktiskt, inte speciellt fräscha, med torrt bröd och torrt pålägg. Varför säger man inte till men man bara tuggar på och låter det vara. 



När vi steg i land var det mörkt igen och ingen snö här längre. 




Vi hade inte bokat något bord på kvällen så vi gick runt lite men till slut blev det en middag på V Hotel en bit från vårt hotell. Det blev Coq au vin som smakade fantastiskt bra även om vi ätit det kvällen innan eftersom jag hade gjort det hemma på fredagkvällen. 

Efter frukost var det dags att packa ihop och sedan for vi vidare hemåt igen, rakt in i dimman. Jag är glad att vi åkte iväg i helgen, även om det bara är för en natt. Alltid trevligt att komma iväg lite och Helsingborg är en trevlig stad tycker jag.



I dag har vi varit och fyllt på med mat och dryck inför julhelgen. Har nog nämnt tidigare att vi är hemma hos oss den här julen. I morgon blir det städning, plocka ner bordsskivorna och extrastolar från vinden och lite annat smått och gott att pyssla med. Man behöver inte vara sysslolös alltså. Ha det fint så ses vi kanske igen innan jul!


Kommentarer

Populära inlägg