Midsommarhelgen
Är det någon gång jag saknar vår stuga så är det kring midsommar. Då vill man ju kunna sitta ute och äta och spela kubb och boule och vad vi nu hittade på. Som jag minns det hade vi alltid fint väder just när vi skulle äta midsommarlunch, kan bara komma på en gång vi satt inne och åt men sedan sprack det upp och vi kunde flytta ut på altanen. Så är det ju vid kusten att molnen brukar blåsa över rätt snabbt.
Det här året bokade vi bord på Restaurang Sand i Båstad. Förr brukade vi åka dit i början av sommaren då mina föräldrar bjöd barn och barnbarn på helgbuffé men det är några år sedan. Nu valde vi att äta midsommarbuffé här och det ångrar vi inte. Härlig midsommarbuffé med allt man kan önska sig. Ja man kan ju inte äta av allt så man får välja bland godbitarna, för min del blev det mest av den varmrökta laxen.
Efter maten satte vi oss utanför restaurangen och jag tog med ett glas vin och bara njöt. Bestämde att det här får nog bli vår nya midsommartradition.
Innan vi åt tog vi en tur runt Mellbystrand och Skummeslöv nere vid havet. Tidigare har man ju kunnat köra ner med bilen här men förra året blev det stopp för det tyvärr. Där vi parkerade bilen i Skummeslöv fanns det plats för tre bilar (!), man kunde också åka ner en bit mot stranden och där fanns sex parkeringsplatser för handikappade och det är ju bra det. Eftersom det inte finns så mycket parkeringsplatser numera blir det ju också ganska tomt på stranden vilket väl gör att man tappar turismen här. Det gamla Strandpensionatet som funnits sedan 1920-talet om jag minns rätt, är nu till salu. Jag ska inte fördjupa mig i det här men det har varit väldigt mycket skriverier om det i lokaltidningarna bland annat.
Midsommardagens lunch blev en "vanligt" midsommartallrik på balkongen hemma. Dock brukar jag göra en variant där allt ligger i samma fat, potatis, matjessill, rödlök, gräslök, dill, ägghalvor och brynt smör över och även gräddfil med citron.
Jag har hittat receptet hos Landleys Kök och jag lovar att det blir hur gott som helst där smakerna kommer fram på ett så bra sätt. Visst ser det gott ut?
Foto: Landleys kök
Vi fortsätter väl med söndagens mat också. Då blev det citronrökt regnbågslax, färskpotatis och dillmajonnäs, riktig sommarmat tycker jag.
Kommentarer
Skicka en kommentar