I påskhelgen var det dags för C:s födelsedagspresent del 2. Del 1 firade vi ju i Göteborg på hotell Pigalle. Även denna gången åkte vi med samma vänner som var med i Göteborg. Vi åkte iväg på påskafton med Snälltåget till Malmö och passade på att boka bord i restaurangvagnen där vi kunde äta lunch och ta ett glas vin innan det var dags att stiga av i Malmö. Första natten checkade vi in på Elite Hotel esplanade. Vi tog oss sedan ut i ett kyligt Malmö, tog ett glas vin på en vinbar innan vi tog oss till Lilla torg. Här finns ju ett flertal uteserveringar och framför några av dessa växte två otroligt blommande kejsarträd. Har aldrig sett ett sådant träd tidigare, jag visste inte ens att det fanns.



På kvällen åt vi på en italiensk restaurang som hade saltimbocca på menyn, en av mina favoriträtter i det italienska köket. Saltimbocca är utbankat kalvkött, prosciutto, salvia och endast lite sky av vitt vin. Jag gör det ibland själv men det är svårt att hitta kalvkött i butik här där jag bor. I vilket fall blev jag så besviken, för det var inte alls så gott som det kan vara, tyvärr.
På påskdagen flyttade vi över till MJ’s hotell som ligger nästan vägg i vägg med Elitehotellet, det är bara en liten gågata mellan dem. Här blev vi väl omhändertagna när vi kom och fick möjlighet att byta rum till ett litet större.
Så mysigt att sitta här i lobbyn och koppla av. Här tog vi ett glas bubbel innan vi fortsatte ut på promenad i Malmö.
Nedan är några bilder jag tog på rummet som är ganska stort faktiskt. Lite kul med blandningen av färger som ändå passar så bra ihop. Väggarna har en nästan olivgrön färg som kanske inte riktigt syns på bilderna. Matten är blågrå, gardinerna lejongula och soffgruppen vinröd sammet. Tror jag läst någonstans att man kan blanda färger om de har samma svärta i sig och det är väl så här. Ursäkta mina bilder som kanske inte är av bästa kvalité men jag tog mest för att jag själv skulle komma ihåg färgsammansättningen.
Här brukar man sitta och äta frukost men vi åt även kvällens middag här, Chef`s Choice som ingick i hotellövernattningen. Fem olika smårätter som alla vara fantastiskt goda. Själva huvudrätten var uer, en fisk som jag aldrig ätit tidigare, och som var perfekt tillagad. Till detta var det bland annat små vita bönor i en fantastiskt god sås. Jag tycker inte ens om vita bönor men de här små var något annat. Jag tror vi alla var nöjda med maten.
Här åt vi frukosten på Annandagen, det var så mycket folk här så vi fick inte plats i den vanliga, men det var ju kul att få se detta också.
Efter frukost var det dags att checka ut och så blev det en promenad i Malmö igen innan vi skulle ta tåget tillbaka. De här blommorna ovan tog jag vid Gustav Adolfs Torg.
Eftersom vi var bortresta till största delen av påsken gjorde vi inte så mycket mat som vi brukar. C gjorde i alla fall en Jansson, vi köpte färdiga köttbullar och prinskorvar av hjort, jag gjorde en västerbottenpaj med sparris till, kallrökt lax och ägghalvor och lite sill förstås, så det blev visst en del ändå.
De träden var fantastiska. Tur du tog kort på dem så jag också fick se.
SvaraRaderaVisst är de fina!
RaderaVad fint att få se ett kejsarträd! Jag har aldrig sett ett sådant, tror jag.
SvaraRaderaJag har heller aldrig sett tidigare, visste inte ens att de fanns, men så vackert.
Radera