måndag 20 augusti 2018

Semester i stugan, del 2

Då har man arbetat en vecka efter semestern. Det har väl gått ganska bra men det kanske beror på att om några veckor är det dags för en ny semester igen. Det ska jag skriva mer om men i dag handlar det om andra semesterveckan i stugan.

Vädret var ju likadant då med temperaturer kring 30 - 35 grader, nästan så man börjar glömma bort hur det kändes, då var det ju självklart att det skulle vara så dag efter dag. Vi hade bokat in en hotellnatt i Malmö i början på veckan men vi avbokade faktiskt den, kändes inte så lockande i värmen.Tur att man har lite skugga på tomten, här under krikonträdet har vi suttit en hel del i sommar.En dag satte vi upp en gammal spetsgardin som fick agera insektsskydd. Höll på att bli tokig på alla flugor . Kanske inte det smartaste insektsskyddet men lite hjälpte det nog.En dag var det ganska mulet men varmt och kvavt och man bara väntade på åskan som aldrig kom. Från det här mörka molnet kom det bara några droppar regn.
På lördagen andra veckan åkte vi neråt Skåne och stannade till på Råå, en liten fiskeby söder om Helsingborg. Så mysigt det var här. Fortfarande åskvärme men inget hände.

Vi hittade också en fin restaurang med en mysig innergård, Trivas på Råå. Och här finns dessutom både hotell och en butik. Och god mat!

Sedan på natten började det blixtra och åska och dagen därpå var det faktiskt en aning svalare och pyttelite regn på morgonen. Vi tog i alla fall cyklarna och cyklade iväg till Båstad där vi först åt lunch och sedan bort mot tennisstadionen och restaurang Sand. Massa folk här eftersom det var padelfinal. Vi tog ett glas rosé på Sand och där inne stötte vi också på kronprins Carl Philip. Blev allt lite snopen när han helt plötsligt dök upp där.


Status på tomaterna andra veckan, då en del tomater har börjat bli röda. Och bladen vissna!Sådan här mat har vi ätit hur mycket som helst i sommar, svamp och tonfisk och steka bröd i olivolja och steka till lite morötter, passar så bra i värmen. 

Två veckor som gått av semestern då. Annars brukar jag tycka att tiden går så fort men i år kändes det  i stället som att tiden gick sakta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails