tisdag 10 juli 2018

Promenad på Agardhsgatan i Båstad

För några veckor sedan när vi var nere i stugan tog vi en promenad på Agardhsgatan i Båstad. Här finns fina gatuhus på båda sidor av vägen och nästan alla har rabatter utanför sina hus, det är som i en sagovärld att strosa runt här.

Vi brukar för det mesta stanna till hos Kisek som är en antik- och inredningsaffär och drivs av systrarna Digman. Ett tips är att stanna till här om man har vägarna förbi Båstad.
Tänk att det första jag såg nästan när jag kom in i affären var en peacockchair, eller påfågelstol som jag skrev om här för några år sedan! Vet faktiskt inte om den var till salu men det var ju inte aktuellt ändå.Mannen i familjen ville gärna köpa med sig en kruka hem, så det fick bli den här med mönstret Stensöta som är hämtat från tyget med samma namn från GP & J Baker.

Ett av mina favorittyger är det och första gången jag såg det var nog i en av de tidigaste numren av Hus & Hem i slutet på 1980-talet,  där en medarbetare klätt om sina franska stolar från Le Corbusier i det här tyget.Ett annat minne jag har av just det här tyget är från ett reportage i tidningen Lantliv hemma hos en av systrarna som har Kisek där man hade en soffa klädd i det här tyget. När vi betalade krukan nämnde jag det för henne och det stämde ju även om soffan senare blev omklädd berättade hon.

En del saker följer med en hela livet, nu har jag en kruka i samma mönster som tyget i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails