tisdag 10 december 2013

Inspiration till jul

I dag blir det lite bilder på gammal julinspiration som jag haft sparad.

Bilden nedan är gammal, kommer från ett danskt hem i tidningen Drömhem och Trädgård 2006. Då var ljuslyktorna från Tine K inte lika kända som de är i dag. Tycker den här kombinationen av rosa, grönt och klarglas är underbart vacker tillsammans med kottarna. Foto taget av mig ur tidningen Drömhem och Trädgård
Den här bilden hittade jag på nätet förra året, minns inte varifrån men tror även detta är från ett danskt hem. Enkel dekoration och jag tänkte göra något liknande i år med stjärnan, ljuset och kottarna i en stor glasvas.

Har inte köpt något speciellt nytt till jul i går, men det här hjärtat från Nordal i samma stil som stjärnorna ovan är nytt.  Nu sitter det i köksfönstret här hemma. 
Bilden togs i söndags i värsta snöovädret.

Har börjat köpa hem lite julblommor också (pelargonen ovan har sent omsider hamnat på vinterförvaring) men än har jag inte hakat på den stora trenden med rumsgranar som syns lite överallt i bloggarna. Det här fotot kommer från förra årets julreportage i Sköna hem. Tycker den är så fin. En sån där bild som jag kan titta på hur länge som helst. Och minsann, även här finns det rumsgranar.

Nu börjar det bli dags för lite kvällsmat, i dag kör vi risgrynsgröt och mackor. 

Ha det gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails