tisdag 29 maj 2018

Långhelg i stugan

I fredags hade jag min lediga fredag och C tog också ledigt så vi körde ner till stugan redan på torsdagskvällen. I det fina vädret! Helt fantastiskt ju att hela maj visat sig vara en riktig sommarmånad.

Bland det första jag gjorde när vi kommit ner var att gå runt i trädgården och kolla läget. Det har inte kommit något regn på hur länge som helst och gräsmattan var nästan helt sönderbränd.

Den fina irisen hade slagit ut liksom alliumlöken som jag planterade i höstas, den står där alldeles ensam. Jag planterade också några klotlökar men de är stora som knappnålar så det lär ju inte bli något. Den fina pionen har säkert 50 knoppar men den har inte slagit ut ännu.

Fredagen var ju en helt underbar dag. C fortsatte med altanbygget i värmen och själv satt jag stundtals i skuggan och kopplade av med min bok.

Lite senare på eftermiddagen gjorde jag en Aperol Spritz, den första för i år. och den blev helt perfekt blandad. Så läskande och gott. Har ni testat? Receptet står på Aperolflaskan, 2 delar Aperol, 3 delar cava och en del sodavatten. Och sodavatten hittar man ju inte så där direkt. Vi körde lätt kolsyrat mineralvatten och det blev ju super + massor av is!

 Och lite senare grillade vi fläskfilé och sparris. Brukar pensla sparrisen med olivolja och på det flingsalt. Vilken underbar ledig fredag jag hade!
1 kommentar:

Related Posts with Thumbnails