måndag 22 december 2008

Packning och grönkål

Hej!
Nu tar jag jullov ett tag framöver, så det här blir årets sista inlägg. Nästa gång vi träffas så här så har vi flyttat till vårt nya hus, och då kommer det bli många bilder.

I helgen har det varit julklappsinslagning men även packning inför flytten. Jag har packat ner bl.a. 107 glas! Men hur mycket har vi egentligen? Typ 26 vinglas, 16 ölglas, glas till groggen, whiskyn, likören, cocktailen, snapsen osv.

Jag har också gjort klart några beställningstavlor. Ytterligare en "änglatavla" är gjord. Hoppas beställaren blir nöjd!
Den här julen kommer bli lite annorlunda än vanligt. I morgon kväll åker vi till hemstaden, där jag kommer att vara i jul. C fortsätter på julaftons morgon upp till Värmland för att fira jul med barn och barnbarn. Och sen åker vi hem på lördag för att fortsätta packa ...

Vi har inte köpt någon julmat och inte heller gjort något julgodis. En annan sak jag brukar göra till julbordet är grönkål, som jag tycker är så himla gott till skinkan. Det är ju en halländsk specialitet och här nere kan de inte vara utan den på julbordet och alla familjer har sin egen variant. I hemstaden var jag glad om jag kunde få tag i ett knippe grönkål, här köper man den i säckar :)

I vilket fall har jag inte hunnit med att göra det i år tyvärr. Men om någon hinner och vill pröva, så kommer mitt recept här:

2 stånd grönkål (ca 1 kg)
1 liter skinkspad eller grönsaksbuljong
2-3 dl vispgrädde
2-4 tsk sirap
vitpeppar, ev salt
2 msk smör


Skölj kålen och skär av det krusiga så att grova stjälkar inte kommer med. Hacka kålen grovt. Koka den i spad eller buljong 15-20 min. Ta upp kålen, låt den rinna av och koka den med grädde, sirap, smör och vitpeppar. Smaka av och tillsätt ev salt. Koka kålen utan lock så att den blir tjock och fyllig. Håller sig hela helgen på kall plats.

Och med detta vill jag önska en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

4 kommentarer:

 1. Nä grönkål vill jag inte ha.
  Hoppas ni får en fin jul på båda hållen och jag ser fram emot bilder från nya hemmet.
  Tavlan är jättefin så beställaren blir nog nöjd.
  Kram c&c

  SvaraRadera
 2. Hej vännen!

  Jag önskar dig och din familj en
  God Jul med massa värme och mys!
  Må bäst!

  Kram...

  SvaraRadera
 3. Hej !!
  Vad kul att du hittat till min sida,
  den här bloggen gillar jag och jag kommer igen,,,,,,
  Ha det bra,
  Kram,
  Monica i Rom

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails