onsdag 2 augusti 2017

Höganäs och Mölle

Vår sommarstuga ligger inte så långt från skånska gränsen. Andra dagen på semestern åker vi uppför Hallandsåsen på väg till Skåne. Målet är Höganäs till att börja med.Första stoppet är Magasin 36 i Höganäs och lunch i saluhallen. Jag har ju skrivit om detta flera gånger tidigare, se gärna under etiketten Utflykt här till höger på sidan.
Det här är veckan efter midsommar och ganska lugnt här, då det inte är lika många semesterfirare på besök. Längre fram på sommaren och på helgerna är det betydligt mera besökare.
Ett annat omtyckt matställe är Garage Bar som serverar de bästa hamburgarna. Vi åt här i våras och faktiskt har de här de enda stripsen jag gillar så bra betyg från mig alltså.Efter lunch fortsätter färden mot Mölle. Vi kör förbi Krapperups slott och här i närheten ligger också Holy Smoke, ett BBQ-ställe dit folk vallfärdar, öppet fredag - söndag nu i sommar. Här har vi inte varit än så det får nog bli ett stopp där snart.Här har vi hotell Kullaberg


Uppe på höjden ligger Grand hotel


Turisthotellet som numera är ombyggt till bostadsrätter


Vi tog en tur uppför backarna och så här ser Grand Hotel ut på framsidan


Det här schackrutiga huset heter Italienborg, täckt av röda och vita eternitplattor. Byggdes tydligen av en italienfrälst skräddare en gång i tiden. Gick förbi här för 10-talet år sedan och nu ser det lite mer vildvuxet ut.

Efter den här promenaden upp mot höjderna var vi faktiskt värda en fika men det tar vi mer om nästa gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails