onsdag 23 december 2015

Ensam hemma andra dagen

C väcker mig kl 6, börjar med frukost direkt. han hjälper mig att hyvla osten på mackan, jag kan bre mackan själv. han häller upp kaffe och mjölk och bär in det i matsalen så kan jag sitta där och läsa morgontidningen. Innan han åker har han laddat kaffebryggaren åt mig till nästa fika vid 9:30-tiden, brett ytterligare en macka med ost på, plastat in den och lagt i kylen.

Klockan 6:30 är jag klar med tidningen. Ut till köket och tar mina mediciner och funderar på vad jag ska göra. sätter mig vid datorn, håller på en bra stund med att försöka öppna locket och det lyckas till slut. Börjar sortera foton från året och tänker att jag kan göra ett inlägg om vad som hänt under året. Håller på med detta under en timma ungefär.

Dags att gå in i badrummet och tvätta av mig lite, har en tvättlapp som jag tvättar mig med i dag, rollar under högerarmen, den vänstra kommer jag inte åt. Börjar bli ganska duktig på att borsta tänderna med fel hand. Klär sedan på mig C:s nya farfarströja och en poncho som min syrra köpte igår, det går bra, det är värre att få på sig strumporna.

Skickar ett SMS till C och kommer på att jag ju kan tala in det, dikterar alltså meddelandet. Blir så glad att jag även dikterar ett inlägg till instagram av bara farten.
Börjar närma sig morgonfikat 9:30. Lika gott som vanligt. Mamma ringer och undrar om jag behöver hjälp med något, jag tackar och säger att jag klarar mig bra.

Tänkte börja kolla någon serie på paddan, bestämmer mig för Mad men. Jag tittade på den förr men de sista säsongerna missade jag. Börjar med säsong 5 och har sett två avsnitt nu. Känner igen det än så länge men jag fortsätter här ändå.

Posten kommer och det dimper ner flera julkort i dag. Kommer på att jag kan diktera våra i år.

Dags att äta lunch. Det blir lasagne i dag, C delade det i småbitar innan han åkte iväg i morse så det går bra att äta.

Fortsätter med ett par avsnitt av Mad men, klockan blir 4 och C kommer snart hem. Strax därefter kommer en jobbarkompis och lämnar en blomma från arbetskamraterna. Vi pratar en stund om vad som hänt på jobbet.

Efter att hon gått är det dags för mig att duscha, en procedur som tar 40 minuter ungefär. Vi åter sedan kvällsmat, kollar TV.n, somnar som vanligt framför Tv:n och det är dags att lägga sig för natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails