tisdag 10 juni 2014

En dag i Palma - från Bosch till La Llonja ...

är steget inte så långt, men det kan ta flera timmar från det ena till det andra stället om man vill, beroende på vilka avstickare man tar. Det är två barer som rubriken syftar på.Jag älskar platanerna i Palma, när det är riktigt varmt ger de en härlig skugga
Vi började vår dag i Palma med ett besök som vanligt på Bar Bosch där det blev en Cafe Cortado. Det är väl inget speciellt med det här stället egentligen men det är härligt att sitta här och de flesta som besöker Palma går förbi här någon gång. I gränden bakom ligger La botana de Brondo där vi brukar äta pinchos, eller pintxos som det också stavas beroende på var man är. Det är alltså pain riche bröd med olika sorters pålägg på, som lax och färskost, tonfiskröra, små hamburgare med ost etc. Man plockar själv vid bardisken och betalar sen efter hur många man ätit. Smakar bra här. Inte långt därifrån ligger ett mysigt inrett hotell med restaurang, tror det heter Brondo Hotel, lite industrikänsla och en mysig terass. Vi var här tidigt på dagen och kikade runt men jag har läst någonstans att de har en bra och billig lunch. Vi brukar förresten kika in på hotell och kolla runt lite, tycker om den lite lyxiga känslan med hotell på något vis. Ibland äter vi och ibland tar vi bara något att dricka och kollar av stämningen.

Vidare ut i min favoritallé Passeig des Born, en ljuvlig oas


Här nedan är C på väg in till Rialto Living, en svenskägd inredningsaffär som man inte får missa när man är i Palma. Jag har lite fler bilder därifrån som förtjänar ett eget inlägg. 

Här nedan ett favoritställe


En mysig liten restaurang som ligger i de trånga gränderna. Vi hittade hit i höstas när vi var här och nu blev det lunch som smakade alldeles utmärkt. Jag tänkte lotsa mina systrar hit i september när vi åker till Palma, hoppas jag hittar dit bara. Ibland blir det så att jag fotograferar inne på toaletten om det är något jag gillar, här var det golvet och bården. Det kommer mera sånt också i ett senare inlägg tänkte jag.
Toalettgolvet och ovanstående tillhör Café La Llonja som ju har en alldeles "rätt" inredning med golvet, cafébordet med marmorskiva och Thonetstolarna. Gammal klassisk inredning som är så poppis nu.

Vi köpte förresten Thonetstolarna i barmodell till köket innan vi åkte på semester. Vi har inte fått dem än men jag hoppas de ska vara lite skönare att sitta på än de vi har nu.
Ja det var min lilla Palmaguide, jag återkommer med fler Mallorcarapporter så småningom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails