söndag 10 januari 2010

Från mormor och morfar - del 1

Ja då börjar vi serien med ärvda saker som jag skrev om i förra inlägget. Denna gången blir det saker som kommer från mormor och morfar.


En stor favorit är kökssoffan. Den stod i deras sommarstuga, från början var den ljusblå. Mormor målade den sedan ljust gul. När jag tog hand om den för några år sedan blev den svart. Färger på kuddarna varierar, allt efter årstid och humör.Det här skåpet använder vi i dag som barskåp. Men vad är det egentligen?
Ja, lyfter man på skivan finns den här godingen under. Alltså en gammal trampsymaskin från Husqvarna. Tror den är från 1940-talet. Den satt mormor och sydde på i sommarstugan. Och maskinen fungerar även i dag.


Bruksanvisningen ligger kvar i skåpet, liksom nålarna
Karmstolen i ek kommer också från mormor och morfar. Syns inte så mycket av den här kanske. Skulle gärna vilja måla den men jag drar mig lite för det, så därför får det ligga en pläd över den.
Det här lilla bordet använder vi nu som synes till "telefonbord"
Den "gamla" telefonen i alabaster är köpt i Italien för många år sedanTekopparna är Swedish Grace från Rörstrands, vita med en liten guldkant och betydligt tunnare än vad dagens koppar är.

Slut på Part one men det kommer mera ...

2 kommentarer:

 1. Härligt fint arvegods! Skulle gärna vilja ha en nätt kökssoffa till mitt lilla kök, men hittills har jag inte hittat någon som passat.
  Tänk ändå, symaskin från 40-talet som fortfarande håller! Den kvalitéen finns inte nu för tiden...

  SvaraRadera
 2. Åh vilka härliga bilder... Så mycket vackert du visar, vilken gladje med så mycket vackra ärvda saker...

  Många varma Kramar
  Elin

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails