onsdag 12 augusti 2009

Back to work

Fyra veckors semester har nu gått och jag har nästan kommit ifrån det här med att blogga. Vet knappt vad jag ska skriva om nu, är det det som kallas bloggtorka kanske?

Annars har det väl inte varit någon direkt torka den här semestern. Efter en riktigt rejäl regnskur i kväll tittade solen plötsligt fram och jag gick ut på altanen för att titta till citronträdet. Kom då på att jag kan ju visa hur växterna på altanen ser ut nu. Jag gjorde ju ett inlägg den 1 maj om att nya växter inhandlats till altanen, både citronträd och olivträd, det kan man läsa om här. Hur ser det då ut nu 3 ½ månad senare? Är det stora gula citroner?
Icke!

Men ungefär 10 - 15 små gröna citroner. Stackarna har inte fått alltför mycket sol (förutom förra veckan). Det har varit massa blommor som sedan blivit små, små gröna knappnålshuvuden, några har tyvärr ramlat av och några kämpar vidare.
Kan ni se dem? Det syns bättre om man klickar bilden, så den blir större.


Och oliverna då? De brukar man väl skörda i september i Italien har jag för mig.

Oktober kanske?

Här zoomade jag lite. Ser ni hästarna där borta? Och bortanför de gröna träden, där ligger havet.
Det blir nog fler inlägg framöver.

Ha det så bra!

3 kommentarer:

 1. Ja, dina träd har då iaf kommit bra mycket längre än vad mina gjort! Jag har dock varit glad över att det kommit många nya kvistar och blad på både olivträd och citronträd, för jag tror inte att säsongen är tillräckligt lång här för att det ska bli frukt.. om man nu inte had växthus förstås... *drömmer*

  SvaraRadera
 2. Hej !!!!!!!
  Ja,inte blir det mycket bloggande på sommaren direkt.......
  Du kan trösta dig med olivträdet......mitt har iof fått 3 små oliver....men annars , ser det ut som ditt........det andra dog.......i juli, när vi var på semester.....och den automatiska bevattn. gick sönder.......
  Ha det bra , så hörs vi snart igen......
  Kram,
  Monica i Rom

  SvaraRadera
 3. Coolt med både oliver och citroner, håller tummarna för att det bär frukt en dag!

  kram

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails