onsdag 4 april 2018

Påsken i år och lite utflyktstips

Egentligen skulle jag ju skriva lite om affärer och matställen i Göteborg men nu kom påsken emellan så då får det bli lite om den i stället.

Påsken med fyra dagars ledighet försvann ju ganska snabbt. En kall, blåsig påsk med snö och lite sol hade vi nere i stugan. Vi åkte direkt efter arbetet ner till stugan och var där när klockan var närmare halv åtta på kvällen. Lite kallt även om vi dragit igång värmepumpen innan.


Tur ändå att vi fått igång kaminen. Den värmer så gott och har eldats i hela påskhelgen.
På långfredagen åkte vi och handlade mat, både i Båstad och i Laholm. där vi till slut på Rökeriet hittade varmrökt lax och en väldans god örtsås till. Påskafton lagade vi mat till våra gäster, det gamla vanliga med Janssons, köttbullar, prinskorv och sillar och ägghalvor men också laxen, sparris med ansjovis och kavring, och så en ananaspaj på det. Sedan är man rätt mätt och go.

Påskdagen gjorde vi en liten utflykt till Anntikt och sånt som finns lite utanför Laholm. Jättemysigt butik i en lada där det säljs både nytt och gammalt. På sommaren har de även ett café där. Det är en fröjd att gå här inne, där det pyntat och skyltat så fint.


Sänggaveln är gjord av en lastpall som är målad och sedan har knopparna satts på, tips!

Det här bordet, som är ett månbord, tittade vi länge på. Funderade på att ha det hemma i lägenheten. Vi åkte till och med tillbaka på annandagen för att mäta och kolla igen, men det blir för litet tyvärr, vi är ju rätt många när vi har kalas. Men fint var det!
Efter att vi ätit lunch på påskdagen for vi sedan iväg till Höganäs och Magasin 36 som blir nästa utflyktstips. Alltid en fröjd att gå  här. Mycket folk i dag så man fick trängas lite.

Två mönstrade blusar fick jag med hem den här gången


Ja, så blev det Annandag påsk och dags att packa ihop sina grejer. Vi åt lunch på Båstads golfklubb, som brukar ha väldigt god lunch, i dag var det Wallenbergare och potatispuré, stort salladsbord och en alldeles underbar blomkålssoppa med chèvre. Kan vara den godaste soppan jag ätit. Måste försöka testa om jag kan göra något liknande.

Nu dags för final i Mästerkocken, vi ses!

1 kommentar:

  1. Roliga utflykter!! Förhoppningsvis besök på något av detta i sommar.

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails