onsdag 7 mars 2018

Palma i november

Som jag skrivit tidigare var vi på Mallorca två gånger under hösten, en vecka i oktober och sedan en långweekend i november. Detta berodde på att mannen i huset fyllde jämnt i november och redan i januari förra året bokades oktoberresan. När det sedan närmade sig födelsedag 17 november bokades ytterligare en resa och denna gången bodde vi inne i Palma. Jag måste säga att detta är nog bland det bästa vi gjort, så härligt med en helg i Palma och bara vandra runt och njuta i solen.

Vi åkte på torsdagskvällen och tyvärr var ju planet försenat så vi landade inte i Palma förrän mitt i natten. Vi hade bokat in oss på två hotell för att kolla läget och första natten på hotel Nakar blev det inte så många timmar på. Men ändå, så himla fin upplevelse.

När vi kom in i restaurangen bländades vi av solen och utsikten, helt fantastiskt. Efter en jättegod frukost tog vi med oss ett par glas cava och gick upp på takterrassen med utsikt över hela stan.Alltså takterrasser, det är ju det bästa har jag upptäckt när man åker off season. Klockan var kanske 10 när vi var kom ut här och det kanske inte var mer än 10 grader i skuggan men där i solen var ju rena högsommarvärmen. Här njöt vi av ett par glas och firade in födelsedagen och sedan var det dags att packa ihop och åka till nästa hotell, hotel Tres där vi skulle bo två nätter. Ligger mitt i de gamla kvarteren vid la Llonja och supermysigt. Efter incheckningen där var vi snabbt ute igen och första stoppet blev favoritstället från oktober, hotel Sant Francesc Singular och deras takterrass. Jag måste bara säga att besöker ni Palma så måste ni kolla in det här hotellet!
Det är här man hittar oss, på takterrasserna och njuter i solen. 
På kvällen blev det födelsedagsmiddag på ytterligare ett hotell, hotel Portixol och som ligger lite utanför Palma. Också detta en fin upplevelse och en av mina bästa middagar någonsin.

På lördagen promenerade vi runt i Palma och besökte både gamla favoriter och nya ställen. Vi letade upp en tapasrestaurang som jag hört mycket gott om, Toque de Queda, men det blev till slut inte något besök här så jag vet inte alls hur det är.

Innergården på hotel TresVädret de här dagarna var kanonfint, låg mellan 20 - 21 på dagarna men morgnar och kvällar var det betydligt svalare. En fantastiskt fin resa blev det och många fina minnen. I år blir det nog ingen Mallorcaresa alls verkar det som. I stället har vi bokat in oss på ett bed and breakfast i södra Frankrike ett par nätter och sedan ett par dagar i Barcelona, men inte förrän september. Först ska vi ha vår och sommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails