söndag 20 november 2016

Kalashelg och mat

På hösten är det födelsedagskalasens tid i den här familjen, nästan var och varannan helg är vi på kalas och då överdriver jag inte så där jättemycket. Denna helgen var det här hemma vi firade då mannen fyllt år i veckan.

Jag tog ledigt på fredagen och redan kl 9 på morgonen plockade jag fram 7-litersgrytan och satte igång med att laga en Boeuf Bourguignon, det blir ju ofta bäst om man gör en eller två dagar innan. Första gången jag prövade det här receptet från Per Morberg. Det var ju beräknat för 15 personer och det passade till den här helgen. I flera timmar puttrade den på spisen i två flaskor rödvin och den blev fantastiskt god, vi serverade med potatismos till.
Jag planterade en ny avokadokärna också, har upptäckt att detta är det snabbaste sättet att få dem att växa. Jag har ju planterat en nere i stugan men hur det går med den nu när vi inte är där och ger den vatten återstår att se.


Några timjankvistar kokade med i grytan. Bakom ser man palettbladet som nyss har blommat. Vet inte om det är vanligt eller ovanligt att den blommar, små ljusblå blommor var det. Lite konstig färg tycker jag. 


Och på öppna spisen står ljuslyktorna som lyser så fint när det blir mörkt. I dag har vi inte gjort så mycket faktiskt, en liten promenad som slutade med att vi blev kanonhungriga så det fick bli lunch på närmaste pizzeria. Och nu blir det köket igen för att ladda morgondagens matlådor, pasta och kallrökt lax med babyspenat, inte dumt det heller. Hoppas ni får en fin vecka! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails