torsdag 27 oktober 2016

Weekend i stugan

Förra veckan åkte vi ner till stugan vid lunchtid på fredagen. Det var en sådan där dag när det inte blev riktigt ljust och regnet hängde i luften hela tiden. Efter att vi ätit dagens lunch åkte vi iväg till stugan för att lämna våra grejer och sätta igång värmepumpen så vi skulle få lite värme i stugan. Men det allra första jag gjorde var att kolla in status på dahliorna. 
Tanken var ju att vi skulle gräva upp dem den här helgen men det går ju bara inte när de ser ut så här. Hoppas bara att inte det blir frost tills nästa gång vi åker ner. För övrigt har det blivit väldigt mycket höst i trädgården.Fredagskvällen ägnade vi åt att städa efter den som renoverat skorstenen. Ett lager med svart sot täckte både kök och rum. Jag har väl berättat att vi behövde renovera skorstenen i stugan, vilket slutade med att vi också köpt en ny braskamin. På fredag ska sotaren besikta skorstenen igen så vi hoppas att allt är okej nu så vi kan börja elda i kaminen.

Jag blir i alla fall lite gladare när jag kommer in i sovrummet i skymningen på lördagseftermiddagen och möts av ett härligt sken.

På söndagen stoppades 54 tulpanlökar ner i jorden, ska bli spännande att se hur det kommer se ut till våren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails