onsdag 28 oktober 2015

Eftermiddag på hotell Pigalle

Det var alltså på hotel Pigalle vi hamnade efter att vi strosat runt i affärer. Jag hade läst om det bland bloggarna och tänkt att jag skulle titta närmare på det nu när vi var i Göteborg. Och det ångrar jag inte för en sekund, vilket härligt ställe. Jag har fortfarande inte smält den här upplevelsen. Vi satte oss i Bar Amuse som är en kombinerad bar och hotellreception, fast inte som en vanlig sådan, utan lite mer familjär miljö. Här satte vi oss i sammetsfåtöljerna i fönstret och tog en öl och kollade ut på gatan.
Det finns en restaurang också några våningar upp, Atelier och vi tog hissen upp dit. När jag steg ur därifrån trodde jag att jag hamnat i en helt annan värld alltså, hade vi hamnat bland takåsarna i Paris? Det kändes så faktiskt. Solen strålade denna dag och här upp var det ett fantastiskt ljus och jag bara gapade.
I mitten av restaurangen står det sex stycken blommiga soffor och matplatserna är längs båda väggarna.


Det pratades om att det var champagnens dag men det gick bra med cava också.

Ser ni alkoverna med sammetssofforna? Och blommorna i taket? Hur fint? Inte äkta men ändå.Tjejerna i baren/receptionen hade sagt till oss att gå trapporna ned för att kolla konst och andra detaljer vilket vi naturligtvis gjorde.Så mycket intryck det blev och så mycket detaljer. Jag såg en städerska som skymtade förbi klädd i svart klänning och vitt förkläde och killarna i restaurangen med vita skjortor och hängslor, det är sånt som gör att man helt plötsligt befinner sig i en annan värld. Nästa gång jag åker till Göteborg ska jag bo här har jag bestämt, längtar till det.

2 kommentarer:

 1. Fint !! Verkar vara ett hotell i min smak också :)
  /Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var fantastiskt, kan jag verkligen rekommendera!

   Radera

Related Posts with Thumbnails