torsdag 27 november 2014

Ett sovrum för mig

Den mörka dystra novembermånaden närmar sig slutet och aldrig har jag väl längtat så efter december. Kommer ni ihåg att jag skrev om det bästa rummet för ett tag sedan? Det är ju alltså sovrummet som varit det en tid och nu har jag verkligen hittat ett drömsovrum. Eller vad säger ni?






Här skulle jag verkligen kunna tillbringa en hel dag, eller varför inte en hel helg? Sovrummet tillhör en lägenhet som nu är till salu hos Alexander White och är en riktigt pärla. 












Fler bilder från lägenheten finns här. Och visst påminner det om den här lägenheten som var till salu för ett tag sedan. Eller kanske någon som bott eller stylat här och som jag skrev om för några år sedan. Det är ju så, de där fina hemmen man ser de glömmer man inte i första taget.

tisdag 25 november 2014

Duka för kalas

I helgen har vi firat mannens födelsedag och jag tänkte jag skulle visa några bilder från dukningen. Ofta använder vi "finservisen" när vi har kalas, men den här gången plockade jag fram vardagsporslinet i stället. Det är en blandning av gamla svarta och röda "Fasantallrikar", röd Bengali och Gröna Anna och det funkar ju rätt bra det också. 

Även om allt i dukningen är gammalt och ärvt, som den vita linneduken, besticken Franska Liljan, och vinglasen tycker jag ändå det blev en lite modern touch med ljuslyktor i marmor och koppar och några murgrönsslingor. 

Synd bara att jag inte plåtade när det var ljust ute, för just i lördags var det ju faktiskt solsken ...








söndag 23 november 2014

Lite mer gult (och grönt)

Kommer ni ihåg mitt inlägg om gula accenter? Nu har jag hittat en ny ganska rolig sådan som jag tänkte jag skulle visa. Via Trendenser hittade jag åter igen till Fantastic Frank och en fin lägenhet på Gärdet (som dock är såld nu).

Här var det alltså det gula handtaget som blicken drogs till, kul detalj tycker jag.





Och så var det något med den här bilden nedan från badrummet, tycker alla detaljer tillsammans är så fint, den gröna kvisten i en enkel vas, ramen och så marmor i bakgrunden. 





fredag 21 november 2014

Bästa rummet

Jag tror aldrig jag varit så trött som jag har varit den senaste tiden, kanske inte så konstigt med tanke på det som måste vara den mörkaste månaden ever. Så jag får väl visa hur det ser ut i det rummet som jag för tillfället gillar allra mest, nämligen sovrummet.




Det här överkastet är ganska nytt och är alldeles ljuvligt, i en svagt gul färg. Det kommer från Olsson & Jensen och jag bara älskar det.






De lila sammetsgardiner hänger också uppe nu, skönt att dra för fönstrena när det blåser nordanvind från Vättern. 




Hur det såg i ut i sovrummet i somras visade jag här.

Fredag kväll och jag ska snart slå mig ner i soffan och kolla på Idol, sen blir det God natt!

Må väl!

torsdag 13 november 2014

Grönska inomhus i alla fall

Den senaste tiden har det ju varit så himla grått och mörkt, faktiskt riktigt novembergrått och trist. Får glädjas åt lite grönska inomhus i stället.  







I köksfönstret blommar pelargonerna för fullt. Det är inte längesedan de fick komma in från balkongen. Jag tror jag ska låta dem stå framme den här vintern. 






måndag 10 november 2014

Inspiration från Badhotellet

Som ni kanske kommer ihåg från förra inlägget åkte vi till Badhotellet och jag blev inspirerad av salongerna där. Efter det sydde jag nya kuddar till soffan, köpte nya gardiner i Ullared och nya krukor i fönstret med matchande orkidéer. Nu är det ju så att det har varit mörkt dagarna i ända på helgerna och nästan helt hopplöst att få till några bilder. Men på ett ungefär ...
















Och det var från detta jag hämtade inspirationen, på badhotellet i Tranås.









Foto: Badhotellet

onsdag 5 november 2014

Att ändra sig hit och dit

Att jag gärna köper hem nya kuddar (eller kuddfodral) är väl ingen hemlighet. Jag brukar ju ändra färger efter säsonger och ibland dessemellan när jag sett något nytt. Och ny inspiration får man ju hela tiden genom bloggar, instagram, Hemnet och inredningstidningar. Ett hem som jag inspirerats av är Olof och Anna Röhlanders hem som visats i Sköna hem, både deras gamla och nuvarande hem. Bilderna här nedan har jag hittat på Pinterest och är från deras senaste hem.









Men visst är det elegant? Så här kan jag absolut tänka mig ha det här hemma. I matrummet ser man blågröna färger som kommer igen i gardinerna i matrummet som skymtar på översta bilden. Gardinerna i vardagsrummet har samma färg som matstolarna. Urläckert! Snyggt och harmoniskt!






Paret har haft hjälp av inredare Kristina Lifors med att få ihop det, och som jag tycker har gjort ett fantastiskt jobb. För övrigt är mannen i huset författare, inspiratör och föreläsare och jag har haft förmånen att lyssna på honom för ett par år sedan. Numera kommer ett peppande mail varje måndag. Alltid lika spännande att läsa.

Och hur gick det för mig, fick jag till det? Nja, jag började leta efter kuddar, tyger osv, i aktuella färgskalan men hittade inget. Och sen åkte vi till Tranås Badhotell och så blev jag inspirerad av en av deras salonger.





Hur det ser ut här hemma nu i vardagsrummet återkommer jag till ...
Related Posts with Thumbnails