måndag 31 mars 2014

Mars månad

Då är vi på sista dagen i mars månad och dags för en liten sammanfattning. På Instagram har jag deltagit i en fotoutmaning som startats av Hanna Wendelbo och där man följer ett tema varje dag. Här på bloggen  följer jag traditionen och gör ett månadscollage för mars. De flesta bilderna här är tagna med mobilen så det kanske blir lite suddigt.





Vad hände då? Ja, det blev vår och många sköna dagar med sol. En del trodde det var sommar och tog premiärdoppet i Vättern i mitten på månaden. Vi åt hotellfrukost en lördag och gjorde en Cobbsallad en kväll, det är så himla gott och jag måste lägga ut receptet här också. I helgen som var åkte vi ner till Båstad och upplevde våren, åt helgbuffé på Sand och lika mätt som vanligt blev man. I köket här hemma har jag fixat med en tavelvägg som jag snart ska visa lite mer av.

Hej då mars och välkommen April!


söndag 30 mars 2014

Till salu i Vasastan

Jag har ju visat ganska mycket köksbilder här nu sista tiden så i dag får det bli lite annat. Tänkte jag skulle visa bilder från min systerdotters lägenhet som är till salu i Göteborg. En jättefin lägenhet som ligger i Vasastan. Och jag tycker om köket här också :)





Kul att mina tavlor fick vara med på bild















Visst är det fint? Fler bilder och information om lägenheten hittar man här.

I går åkte vi ner en sväng till våra gamla hemtrakter i det fina vårvädret vi haft, och kanske kan jag visa  lite bilder från det i morgon.

Ha det så bra så länge!


onsdag 26 mars 2014

Inspiration av franskt bistrokök

I dag blir det mera kök. Vad jag gillar det här köket som varit med i Sköna hem för ett tag sedan, franskt bistrokök med marockansk touch som det står i reportaget tror jag.



De rostfria skåpen och lådorna misstänker jag kommer från Ikea och är likadana som vi har här hemma. Jag är också väldigt förtjust i det marockanska klinkerna på golvet. Och så samlingen av ljusstakar på skåpet i bakgrunden.










Dekorationen i fönstret blev jag så inspirerad av när jag skulle fixa lite nytt i köksfönstret. Det blev en grön kruka och glasflaska från Blomsterlandet, inte alls likadant som på bilden ovan men inspirationen kommer därifrån. 






Tyvärr lite mörka bilder från vårt köksfönster, men det är ju så svårt att fota mot ett fönster.

Reportaget från Sköna hem finns att läsa här.


tisdag 25 mars 2014

Inspiration från Hemnet

Man surfar ju runt på Hemnet ibland och i dag hittade jag en liten pärla som är till salu i Jönköping, fastnade speciellt för köket som jag tycker har något visst. Kan det vara de stora exklusiva kakelplattorna och de gula färgklickarna som gör det kanske?










 Måste säga att jag är lite nyfiken på vad det är för kakel.






I badrummet återkommet lite av den gula accentfärgen, i tvålen och handkrämen!




Lite annorlunda klädställning och snyggt med de svartvita fotografierna på rad. Jag skulle nog haft en matta på golvet också. Fler bilder från lägenheten kan man se här.

måndag 24 mars 2014

Casa Loda 6 år!

Men kan man tänka sig i dag, i dag fyller Casa Loda 6 år!

Det är alltså 6 år sedan vi lämnade vår hemstad och flyttade ner till Halmstad. Tänkte då att jag skulle börja blogga för att familj och vänner skulle kunna följa vårt liv där nere. Och i dag för 6 år sedan gjorde jag så mitt första trevande inlägg. Jag har ju genom åren inte varit någon sådär jätteflitig bloggare precis men lite har jag i alla fall producerat, hela 418 inlägg minsann.

I dag är vi tillbaka i vår hemstad igen men jag fortsätter ändå att blogga när jag har lust. Tycker det är rätt bra att ha som en dagbok också.

Och dagen till ära blir det en liten vårbukett med bloggblommorna tulpan och ranunkel - och grattis än en gång!




fredag 21 mars 2014

Sparris till förrätt?

Tänkte jag skulle lämna ett tips på en enkel och god förrätt så här till helgen. Jag åt den tillsammans med mina systrar för ett par veckor sedan när vi planerade en resa framåt hösten. 

Gör så här
Koka grön sparris cirka 10 minuter
Bred vitlöksost på parmaskinka
Rulla skinkan runt sparrisen och in i ugnen några minuter

Serveras på några salladsblad om man vill. Ringla lite balsamvinäger och servera tillsammans med creme fraiche franska örter

Klart så! Enkel och smidig att göra, och gott är det också!









Trevlig helg önskar jag!

torsdag 20 mars 2014

Vårdagjämning

Vårdagjämning i dag alltså, sitter fint tycker jag. Vi har haft hyfsat varmt i dag, 12 grader när jag kom hem från jobbet men vad jag förstår har det snöat på många andra håll i landet. 

Dagen till ära kommer här lite vårblommor.






















onsdag 12 mars 2014

Så blev det vår ...

Vilka härliga dagar vi har haft här sista tiden och det verkar som det ska fortsätta också med härligt vårväder. I söndags visade termometern hela 14 grader. Efter att ha haft en lite seg söndagsförmiddag gav vi oss ut på en promenad längs med Vätterstranden.



Jag är med i en fotoutmaning på Instagram som Hanna Wendelbo startat och dagens uppdrag var just att leta vårtecken. Bland stenarna på Vätterstranden hittade jag denna lilla tussilago, ett riktigt vårtecken. 





Vi fortsatte bort mot Piren där Saltkråkan ligger förtöjd. 







Promenerade hem genom stan igen och lunchade på en restaurang, en liten "nap" när vi kom hem och så blev det en rätt bra dag.



Related Posts with Thumbnails