tisdag 3 september 2013

Mer om Göteborg

Jamen nu är jag ju igång igen! Jag tömmer mobilen på bilder så det blir lite gammalt här ett tag.

Det blev ju ytterligare en resa till Göteborg på semestern. Den här gången bodde vi på Hotell Flora som ligger vid Grönsakstorget. Ett lite mindre designhotell som är ganska mysigt, vårt rum var ganska litet men annars helt OK. Ett extra plus för frukosten som var riktigt fin. Och läget kan man inte heller klaga på, även om det är lite krångligt att ta sig dit med bil.

Från hotellet är det inte alls långt till populära Artilleriet, Da Matteo, Grandpa, Norrgavel,  som alla ligger på på mysiga Magasinsgatan. Inte alls långt ifrån finns även Afroart och Floramor och Krukatös. Så det blev här vi höll till de här dagarna.

På Magasinsgatan finns även restaurangen På Hörnet där vi åt lunch båda dagarna. Mysigt ställe, trevlig personal och framförallt jättegod mat.
Vi gjorde dock en liten avstickare och besökte baren på hotell Dorsia som vi var lite nyfikna på. Det är det som ligger i det röda huset här nedan.

Ja, det var en riktig upplevelse faktiskt.  Vi tog bara ett glas vin här och det känns som ögonen gick i kors av allt som finns att titta på. Ja, ni ser själva. 
Vi besökte alla de ställen jag räknade upp ovan och min favorit är Floramor och Krukatös. När vi var här var vi ganska ensamma (det kändes som alla var på Artilleriet), så vi kunde titta omkring i lugn och ro. Här finns alltså både blommor, krukor och inredning. Det är mor och dotter som har affären, mamma är florist och dottern är keramiker. Tänk att jag kunde hålla mig ifrån att köpa nya kuddar, förstår det knappt självLite inköp blev det i alla fall, timglaset ovan och de tre små kopparljuslyktorna. Och en så fin rakubränd kruka som jag inte hittar någon bild på nu men jag ska visa den vid ett annat tillfälle. 

Ja det blev en liten rapport från våra Göteborgsresor, hoppas ni fick några tips här. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails