fredag 4 februari 2011

Lite godistips

Fredag igen och veckans bästa dag är här! I dag blir det godistips. Jag är själv ingen stor godisälskare, men mörk choklad och salt lakrits går alltid hem. Om det är fler än jag som gillar lakrits tänkte jag tipsa om den här.
Dansk lakrits från Johan Bülow. Lakrids finns i flera smaker, bl.a. chokladöverdragna, chili, söt eller stark lakrits.


Vi köpte den chokladöverdragna och den är kanongod

Dessutom är ju förpackningen snygg också! 


Och så till lite annat godis. Tänkte visa ett projekt jag håller på med här hemma.
I de här fyra boxarna som heter Kassett och kommer från Ikea döljer det sig passande nog 160 kassettband! Här har jag min gamla samling av musik från cirka 20 år, från början av 1970-talet fram till 1990-talet skulle jag tippa. För en musikälskare som jag kan jag säga att det här en guldgruva! Det är ju bara det att jag inte kan lyssna på dem nu eftersom jag inte har någon kassettspelare längre : ))

Men eftersom jag är vän av ordning har jag en gång i tiden skrivit ner all musik på banden som sitter i en pärm.Musiken från Band 1, sida A

Så jag tackar för Spotify! Nu är det bara att gå efter "pärmen" och ladda ner musiken på ett lite modernare sätt och banden kan slängas. Har kommit till Band 16 av 160 st, så det kommer att ta ett tag till.

För den som inte vet eller minns hur ett kassettband ser ut kommer här en bild.Här kommer slutligen ett smakprov från mitt första band. För mig är det minnen av en tältsemester i Falkenberg med familjen! Nån mer som minns?
Trevlig helg önskar jag alla!

3 kommentarer:

 1. vad roligt.. satt igår och tittade på dom där lakritsen på en hemsida o funderade på att beställa... ska nog gå tillbaka till den sidan och göra det.. tack för tipset. kramizar

  SvaraRadera
 2. Hallo! Jag bara säger "good galle miss malle", tänk vad roligt vi hade när vi organiserade våra bandböcker. Har min kvar också och har precis som du tänkt att ta fram den och söka fram gamla godingar. Ha det så bra! Gunilla

  SvaraRadera
 3. Jag har också kvar mina bandböcker - dock ej kassettbanden. Dem lekte min förstfödda med. Nää, jag är nog mer intresserad av lakritsen ... och endast fyra timmar kvar till födelsedag ;)
  Syster S

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails