torsdag 19 februari 2009

Boktipset

På en tavellist i vardagsrummet har jag satt upp lite böcker som bläddrats i mycket. Gärna när man vill drömma sig bort. Från höger till vänster är det ...

"Klassiska semesterorter i Europa" av Maria och Johan Kindblom. Det var i den här jag hittade till Bellagio i Italien, som ni kan läsa om här och här . Här finns massor med tips på resmål, en del som är lite bortglömda i dag. Jag har sagt att jag ska besöka alla platserna i boken. Vi får se, det har i alla fall blivit Mölle, Skagen, Viareggio, Lido och så då Bellagio. Men det är många, många fler underbara platser som presenteras.

Nästa bok heter "Klassiska hotell och äkta pensionat", också den av Maria och Johan Kindblom. Omslaget pryds av Vitemölla badhotell som ligger på Österlen. I boken besöker de 55 av Sveriges bäst bevarade hotell- och pensionatsidyller. Även här vill jag pricka av några platser.

Och här har vi boken om Toscana av Lorenza de Medici. Massor av fina bilder och mycket recept.

Nästa i samlingen är "Kondisboken", gissa vem som gjort den? Jovisst, Maria och Johan Kindblom. (Varför kom inte jag på idén om sådana här reportage?). Denna gång har de åkt runt på 57 klassiska caféer och konditorier runt om i landet. Den innehåller även några av konditoriernas bästa recept. Mums!
Boken "Ett hem för själen" är skriven av Ingela Bendt och handlar om Ellen Keys hem Strand. Det ligger vid Ombergs fot vid Vättern och är ett fantastiskt hem. Jag har besökt det två gånger och har varit lika fascinerad båda gångerna. Man kan läsa mer om Ellen Key här .

Och titta på det här fotot från paviljongen!


Foto: Anneli, Flitiga Myran


Mellersta boken i samlingen är "Leva med Feng Shui" av Agneta Nyholm Winqvist. En bok jag ständigt återkommer till.
Och så allra sist "De låter mig gå hem till diktsamlingarna", en diktsamling som är skriven av C:s ungdomsvän Dan Gustavsson.
Så här ser det ut i sin helhet

Och sist men inte minst kommer en hälsning till Catarina som är en av mina trogna besökare. Ser du vad som har hamnat i tidningskorgen? Nja, det kanske är svårt att se men för en riktig kännare så ...
2 kommentarer:

  1. Hejsan,
    Tack för hälsningen, tror jag ser vad det är men ÄT upp dom istället. Ta lite JP till.
    Vad fint ni har Hälsa C och ha en bra helg.
    C&C

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails